Вести

30.09.2022.

Реализацијом Локалног акционог плана посао добило 15 Апатинаца

Реализацијом Локалног акционог плана запошљавања у Апатину су потписани уговори за запошљавање 15 незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Општина Апатин и Национална служба су удружиле финансијска средства у укупном износу од 4 милиона динара, која су усмерена на спровођење програма самозапошљавања и на субвенционисано запошљавање теже запошљивих категорија незапослених грађана. 

На овај начин Апатин ће добити осам нових предузетника који ће се бавити производњом производа од дрвета, завршним радовима у грађевинарству, водоинсталатерским, фризерским и другим услугама. Поред тога, незапослени из категорија теже запошљивих посао ће добити у предузећима која се баве пружањем рачуноводствених услуга, угоститељством, инсталирањем система обезбеђења и производно-трговинским пословима.

На додели уговора корисницима програма запошљавања, председница Општине Душанка Кораћ похвалила је сарадњу са Националном службом, захваљујући којој је, како је рекла, током последње три године запослено преко 50 Апатинаца. Она је нагласила да се посебан значај огледа и у томе што суграђани развијају сопствени посао и поручила да је Општина вољна да их у томе подржи и у наредном периоду.

Према речима Бориса Драганова, в.д. директора Филијале Сомбор Националне службе за запошљавање, значај програма запошљавања огледа се у чињеници да је сваке године све већи број пријава за учешће у њима.

- Активности које Национална служба спроводи у циљу информисања и едукације незапослених лица подстиче наше суграђане да размишљају о самозапошљавању, као и о томе да своје пословне идеје реализују уз нашу помоћ – рекао је Драганов.