Дoгађаjи

12.10.2012.

Саjам старих заната и обичаjа у Даљу

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor protekle dve godine razvija prekograničnu saradnju sa institucijama Osiječko-baranjske županije i opštinom Erdut. Ovom saradnjom podstiče se kulturna saradnja u prekograničniom području stvaraoca i kulturnih radnika.

Kroz interaktivni razvoj kulturnih mreža i kulturnih komunikacija pruža se podrška inovativnim kulturnim projektima uz unapređenje komunikacija institucija u kulturi.

Protekli vikend u Dalju, 6. i 7. oktobra, održan je 8. Sajam starih zanata i običaja. Kultura plesa i pesme Hrvatske i susednih zemalja uz rukotvorine bile su osnovna celokupne priče.

Gosti i učesnici Sajma su bili i Filijala Sombor zajedno sa ženama iz Sombora i Odžaka koje se bave rukotvorinama. Na ovom, sad već tradicionalnom sajmu, svojim radovima predstavile su se Udruženje žena „Zlatne ruke somborke" iz Sombora i Udruženje građana „Lenka" iz Odžaka. Udruženje „Zlatne ruke somborke" održalo je i radionicu veza, heklanja i tkanja. Ova udruženja ostvaruju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavnaje kroz aktivne mere zapošljavanja.