Дoгађаjи

17.10.2012.

Саjам волонтирања у Суботици

U organizaciji Komore mladih Subotica, u petak 12.oktobra 2012.godine je u atrijumu hotela ''Galleria'' održan prvi sajam volontiranja na kojem je učestvovala 21 organizacija civilnog sektora. Subotičani su imali priliku da se direktno informišu o ponudama izlagača i da se prijave za volontiranje u nekoj od organizacija.

U okviru projekta „Od volontiranja do posla" koji je pokrenula Komora mladih organizovan je sajam volontiranja sa ciljem da se mladi upoznaju sa volonterizmom i da ostvare kontakt sa organizacijama koje nude mogućnost volonterskog rada.

Svoj štand imala je i Nacionalna služba za zapošljavanje, na kojem su mladi imali priliku da se upoznaju sa prednostima volontiranja, programima koje NSZ sprovodi i na koji način lakše mogu doći do posla.

Od današnjeg dana očekujemo što više mladih, da se edukuju i upoznaju sa tim koliko je korisno volontirati i da se bez nekog radnog iskustva u struci, veoma teško može naći posao. Pozivam sve mlade da se prijave na evidenciju Službe za zapošljavanje i da u saradnji sa svojim savetnikom i stručnim saradnicima koji tamo rade, to volontiranje formalizuju, polože stručni ispit i tako formalno dobiju veće šanse na tržištu rada - ističe Verica Kaloserović, šef odseka za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere iz subotičke Filijale NSZ.

Ovaj projekat će omogućiti da se o volonterizmu dobiju nove informacije, ali i da se kroz volonterske prakse povežu mladi i organizacije civilnog društva.

Projekat „Od volontiranja do posla" su podržali Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport i hotel „Galleria".

Učesnici sajma volontiranja su organizacije: LDA, VIFO, Stav+, Arhuus, Terras, Rotary, Crveni krst, Fondacija „Danilo Kiš", SKC „Sveti Sava", Vamadisz, Ćao, Azil „Aleks", American corner, Zoološki vrt, SPOT, Polisfest, Edukativni centar Roma, Mladi i igra, Zeitgeist pokret Subotica, JCI, Studentski parlamet VTŠ.