Саопштења

10.10.2023.

Сајам запошљавања у Крагујевцу 12. октобра

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање организује Сајам запошљавања у четвртак, 12. октобра, од 11-15 сати, у просторијама Црвеног крста, ул. Светозара Марковића бр. 7.

На Сајму ће учествовати 20 послодаваца који су исказали потребу за запошљавањем преко 350 нових радника. Највише слободних послова биће понуђено лицима машинских, електро и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме (бравари, алатничари, заваривачи, оператери на CNC машинама, техничари одржавања електро и машинске струке,  дипломирани машински и електро инжењери различитих смерова). У понуди су  и радна места за магационере, оператере у производњи, возаче, продавце, конобаре, агенте продаје...

Незапослени ће имати прилику да на сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која ће понудити компаније: Shenchi Automative Parts doo, WKG doo, Yanfeng, Becchis Osiride, MIND Group,Trigo Serbia, Forma ideale, Nikom doo, Mlekara Kuč-company, Trnava promet doo, Telekom Srbija, Autoprevoz Janjušević doo, Leoni Wiring Systems, HK Proleter и други.

Присутни послодавци имаће прилику да се представе незапосленим лицима, као и да се ближе упознају са потенцијалним кандидатима за рад у својим предузећима.

У Граду Крагујевцу је на крају септембра 2023. евидентирано 12.373 незапослених, док је у истом периоду прошле године на евиденцији било 14.471 незапослених. Од укупног броја незапослених 59% су жене. Посматрано по степену стручне спреме, највише је лица IV и V степена, око 34%. Посматрано по старости, лица до 30 година чине 16% од укупног броја незапослених, док лица од 30 до 50 година чине 42% од укупног броја.

У Шумадијском округу на крају септембра ове године евидентирано је укупно 19.946 незапослених, док их је у истом периоду прошле године било 22.837. Од укупног броја незапослених 59% су жене. 

Прошле године је у Шумадијском округу програмима и мерама које спроводи Национална служба за запошљавање  било обухваћено око 1.000 незапослених лица.