Саопштења

12.10.2023.

Сајам запошљавања у Лесковцу 19. октобра

Филијала Националне службе за запошљавање у Лесковцу организује 38. Сајам запошљавања, у четвртак, 19. октобра 2023. године, од 11-14 сати, у спортској хали „Дом партизана“ у Лесковцу, ул. Пана Ђукића бб.

На другом овогодишњем Сајаму запошљавања учешће је потврдило 30 послодаваца из области дрвопрерађивачке, текстилне и  индустрије грађевинског материјала, производње и прераде хране, електроиндустрије,  услуга осигурања и трговине.

Они су пријавили потребе за запошљавањем више од 500 радника различитих профила занимања и степена квалификација, међу којима и дипл. економиста, менаџера, правника,  инжењера техничких струка, инжењера заштите на раду и заштите биља, медицинских сестара, неговатеља, шивача, столара, тапетара, рецепционера, монтера намештаја, машинских механичара, бравара, ливаца, електричара, конобара, кувара, оператера, магационера, пакера, возача, виљушкариста, продаваца, касира, агената продаје осигурања и производних радника.

Незапослени ће на сајму бити у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију (CV). На штанду Националне службе незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о актуелним јавним позивима и конкурсима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије (CV).

Послодавци ће имати прилику да се представе незапосленим лицима и да их ближе упознају са условима рада у својим предузећима.

На крају септембра 2023. године на подручју Јабланичког округа регистровано је 20.539 незапослених лица, док их је у истом периоду прошле године било 21.767. У укупној незапослености, жене учествују са 51%, а највећи број пријављених је са средњом стручном спремом - 55%. Удео младих незапослених до 30 година живота је 19%.