Саопштења

20.03.2024.

Сајам запошљавања у Лесковцу 28. марта

Филијала Националне службе за запошљавање у Лесковцу организује 39. Сајам запошљавања, у четвртак, 28. марта, од 11-14 сати, у спортској хали „Партизан“ у Лесковцу, ул. Пана Ђукића бб.

На првом овогодишњем Сајаму запошљавања учешће је пријавило 30 послодаваца из области дрвопрерађивачке, текстилне и металопрерађивачке индустрије, производње и прераде хране, електроиндустрије, телекомуникација, угоститељства,  здравствене заштите, услуга осигурања и трговине. Они су исказали потребу за запошљавањем више од 500 извршилаца различитих квалификација: инжењери техничких струка, инжењери за заштиту биља, медицинске сестре, гинеколошко-акушерске сестре, лабораторијски техничари, шивачи, кројачи, столари, тапетари, ливци, електричари, механичари, графички и WEB дизајнери, месари, конобари, кувари, оператери, магационери, комерцијалисти, возачи, виљушкаристи, продавци, касири, агенти продаје осигурања и радници за рад у производњи.

Незапослени ће на сајму бити у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију (CV). На штанду Националне службе незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о услугама које пружа НСЗ, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије (CV).

Послодавци ће имати прилику да се представе незапосленим лицима и да их ближе упознају са условима рада у својим предузећима.

На крају фебруара 2024. године на подручју Јабланичког округа регистровано је 21.115 незапослених лица, док је у истом периоду прошле године било 22.848 незапослених лица. У укупној незапослености жене учествују са 50,21%, а највећи број пријављених је са средњом стручном спремом  - 52%. Удео младих незапослених до 30 година живота је 19%.