Вести

11.10.2024.

Споразум о сарадњи Службе за управљање кадровима и Рашког управног округа

У просторијама Филијале Краљево Националне службе за запошљавање 9. октобра је потписан Споразум о сарадњи Рашког управног округа и Службе за управљање кадровима, у циљу децентрализације и рационализације пословања.

Делатност Службе за управљање кадровима је, између осталог, и провера компетенција кандидата на интерним и јавним конкурсима за радна места у државним органима. Досадашња пракса је била да се тестирања обављају у Београду, због чега је један део ових активности пребачен на ниво округа ради рационализације трошкова и скраћења конкурсног поступка.

У овом поступку учествују државни органи који спроводе јавни конкурс ради попуњавања упражњених радних места, а сада ће у њега моћи да се укључе и органи локалне самоуправе са територије Рашког управног округа, уколико имају жељу и потребу за тим.

На састанку директорке Филијале Краљево Снежане Прелић и директора Службе за управљање кадровима Данила Рончевића договорено је да ће се тестирања кандидата убудуће организовати у сали краљевачке Филијале НСЗ, док ће Служба за управљање кадровима обезбедити рачунарску опрему и остала техничка средства за обављање посла.