Вести

11.04.2023.

Сусрет незапослених и послодаваца на сајму запошљавања у Јагодини

Филијала Јагодина Националне службе за запошљавање организовала је у петак 7. априла први овогодишњи Сајам запошљавања на ком је учествовао 31 послодавац са понудом од преко 400 слободних радних места.

На сајму су учествовали у највећој мери послодавци из Јагодине и Поморавског округа, а било је и представника већих домаћих компанија, као и страних инвеститора, са широком понудом разноврсних позиција из различитих делатности пословања, као и различитих профила занимања. Послодавци су сајам оценили као одличну прилику да позову незапослене да конкуришу за слободна радна места и постану део њихових пословних тимова. 

Незапослени и тражиоци промене запослења, имали су могућност да предају своје радне биографије у складу са својим квалификацијама, вештинама и способностима, и конкуришу за послове: оператера у ауто-индиструји, производних радника у месној индустрији, шивача, столара, продаваца, магационера, аутоелектричара, конобара, пекара, као и дипломираних технолога, машинских инжењера, електроинжењера и многих других. 

Сајам је посетило око 1.500 незапослених који су се сложили у томе да су на сајму имали могућност да бирају посао и добију од послодаваца конкретне информације о фирмама и радним местима, при чему им је Национална служба пружила подршку у писању радне биографије (ЦВ), као важног корака у процесу конкурисања за посао.

Раније искуство показује да сајмови запошљавања дају добре резултате, јер послодавци имају могућност да врше селекцију великог броја кандидата на основу примљених радних биографија и на тај начин дођу до што квалитетнијег кадра.