ТЕМПУС пројекат реформа студија страних језика у Србији (REFLESS)

Пројекти 27.01.2022.

Општи циљ пројекта Реформа студија страних језика у Србији је био да осигура да је Србија у позицији да има формално образоване и високо квалификоване језичке медијаторе и стручњаке неопходне за интеграцију Србије у Европи, као и за регионални и унутрашњи развој.

Активности у оквиру Пројекта су подразумевале спровођење истраживања тржишта рада које има за циљ да установи стање наставе страних језика и потребе тржишта рада на основу чијих резултата ће постојећи студијски програми на основним и мастер студијама, бити унапређени и усаглашени са савременим програмима учења језика према Болоњској декларацији на свим спрским универзитетима (Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац и Нови Пазар); успостављање јасне и комплементарне стратегије за развој студија страних језика на сваком универзитету у складу са европским, регионалним и унутрашњим развојним приоритетима; развој студијских модула за писмено и усмено превођење на основним и мастер студијама на свим универзитетима, развој  2 мастер програма - Српски као страни језик на универзитетима у Новом Саду и Београду.

Више информација о пројекту можете погледати на: www.refless.rs 

Донатор:  ТЕМПУС (TEMPUS) програм Европске уније (925.592,80 евра)
Носилац пројекта: Универзитет у Београду, у партнерству са Универзитетима Нови Сад, Крагујевац, Ниш и Нови Пазар, Универзитетом Стазбур, Универзитетом Версај, Универзитетом Грац, Универзитетом Саутемптон, Универзитетом Братислава, Удружењем преводилаца Србије, Владом РС- Канцеларија за европске интеграције, Министарством просвете, НСЗ, ПК Ниш, ПК Нови Сад, ПК Београд, ПК Крагујевац.
Период имплементације: октобар 2010 - октобар 2013. године

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати