Вести

16.05.2022.

У Белој Цркви одржан сајам запошљавања

Испостава Бела Црква вршачке Филијале Национална служба за запошљавање одржала је 12. маја у сали ресторана „Клуб“ сајам запошљавања на ком је 16 послодаваца објавило потребе за запошљавањем 255 радника различитих занимања и степена стручности.

Међу бројним профилима на сајму су били тражени и неквалификовани радници, радници у производњи, шивачи, механичари, бравари, возачи, магационери, административни радници, хигијеничари, кувари, продавци, дипломирани економисти, доктори медицине, медицинске сестре, васпитачи, инжењери  воћарства и виноградарства...

Ово је први сајам запошљавања који је Филијала Вршац НСЗ организовала ове године, а у плану је још један такав догађај крајем године. Сајам у Белој Цркви био је добра прилика за незапослене да се директно представе послодавцима и предају им своје радне биографије. С обзиром на то да је сајам био отвореног је типа, поред незапослених лица, посетили су га и бројни запослени суграђани који су тражили промену запослења.

На штанду НСЗ послодавци су могли да добију све информације о јавним позивима за запошљавање који су тренутно отворени, а незапосленим лицима је била пружена и помоћ око писања радне биографије (ЦВ).

Сајам запошљавања су посетили и ученици завршних година средњих школа из Беле Цркве, како би се што боље упознали са потребама локалног тржишта рада. Оно што је за њих најбитније било је да остваре контакт са компанијама ради укључњња у програме стручне праксе, а касније и запослења, будући да су на сајму послодавци своје потребе за радницима пројектовали за наредних шест месеци.