Вести

10.10.2024.

У Инђији додељени уговори за самозапошљавање

У сали Општине Инђија 3. октобра су додељени уговори незапосленима за коришћење државне субвенције за самозапошљавање. Уговоре су корисницима уручили директор Националне службе за запошљавање Милан Боснић, његов заменик Петар Јарић, в.д. директора сремскомитровачке Филијале НСЗ Маријана Грабић, председник Општине Инђија Марко Гашић и председник СО Инђија Ђорђе Димић.

Реализацијом споразума о уређењу међусобних права и обавеза у реализацији мера активне политике запошљавања за 2024. годину, између НСЗ и Општине Инђија, уложено је 10,5 милиона динара у финансирање самозапошљавања на територији Инђије.

Директор Боснић је нагласио да му је драго што је  био у прилици да додели 34 уговора будућим предузетницима, као и да је изузетно задовољан  сваки пут када види да се људи одваже и крену у изградњу сопственог посла, а препознали су Националну службу за запошљавање као партнера.

Он је овом приликом позвао послодавце да се обрате Националној служби како би заједнички решавали проблеме недостатка радне снаге, а све у циљу раста њиховог посла и домаће привреде у целини.