Вести

13.04.2023.

У Јагодини додељени уговори за приправништво и одлуке за стручну праксу

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић је у Филијали Јагодина 13. априла свечано уручио незапосленима са високим и средњим образовањем уговоре о укључивању у програм приправништва, као и одлуке о спровођењу стручне праксе, за укупно 19 незапослених који ће на овај начин стећи своје прво радно искуство у струци за коју су се школовали.

Овом приликом директор Мартиновић је изразио задовољство конкретним резултатима активности јагодинске филијале НСЗ на реализацији мера активне политике запошљавања, имајући у виду, како је рекао, да је њихов циљ да омогуће радни ангажман или стицање одређених практичних знања лицима на евиденцији незапослених, али и да буду финансијска подршка послодавцима.

- Данас смо имали догађај са програмима који се односе на младе људе, и само на подручју Филијале Јагодина биће укључено, или ћемо укључити, око 350 младих кроз програме „Моја прва плата“, приправништво и стручна пракса. Ових дана очекујемо да са локалним самоуправама закључимо споразуме о суфинансирању, тако да ће то бити додатни обим за укључивање лица са наше евиденције, као и за финансијску подршку послодацима. Очекујемо да ће послодавци и незапослени остварити међусобно добре пословне односе и да ће формирати квалитетан тим за успешно пословање – поручио је Мартиновић.