Вести

25.09.2023.

У Крушевцу одржан Сајам запошљавања за текстилце

Филијала Националне службе за запошљавање у Крушевцу организовала је у петак, у Културном центру Крушевац, наменски Сајам запошљавања за компанију „Luss textile„ из Драганића, која је ове године отворила фабрички погон у Крушевцу, у ком жели да запосли 200 нових шивача.

Представници компаније су на сајму упознали незапослене Крушевљане са условима запошљавања, начином рада у фабрици и тржиштем на које ће њихови производи бити пласирани.

На сајам су дошли сви незапослени који су били заинтересовани за рад у овој компанији на наведеним пословима, невезано од њихове примарне струке, тако да је догађај укупно посетило око 300 незапослених, углавном женског пола.

Иначе, према евиденцији Националне службе у Крушевцу, на подручју Расинског округана је регистровано око 290 незапослених шивача, међу којима је њих око 140 из Крушевца.

Представници компаније „Luss textile„ су изразили задовољство организацијом и посећеношћу сајма, уз најаву да ће у наредном периоду организовати такве манифестације и у другим општинама Расинског округа.