Вести

15.08.2024.

У Крушевцу представљен програм „Гаранција за младе“

Поводом обележавања Међународног дана младих 12. августа, Филијала Крушевац Националне службе за запошљавање је у центру града представила програм „Гаранција за младе“.

Прослава Међународног дана младих и Недеље младих, у организацији Градске управе и локалне Канцеларије за младе, започела је у Крушевцу спортским дешавањима и пројекцијама филмова на отвореном, а програм ће трајати све до краја августа.

Манифестацију је отворила помоћница градоначелника за омладину и спорт Невена Плавшић, која је младим Крушевљанима честитала њихов дан, упутивши им позив на дружење.

Саветници крушевачке Филијале НСЗ су младим суграђанима поделили промотивни материјал и представили им програм Гранција за младе, као и све погодности и користи које могу остварити уласком у овај програм. При томе им је посебно скренута пажња на могућност електронског пријављивања на евиденцију незапослених, као и могућност похађања онлајн обука.

Пре овог догађаја, крушевачка Филијала је крајем јула већ организовала једну презентацију овог програма, којој су присуствовали представници бројних удружења, невладиних организација и клубова младих, па је учешће на прослави Дана младих само наставак активности током којих се НСЗ труди да изађе у сусрет корисницима својих услуга.

Као учесници, подршку догађају су, поред НСЗ, пружили и Канцеларија за младе, Агенција за регионални развој Расинског округа, Бизнис инкубатор, Дом здравља и Банка Интеза.