Вести

31.03.2023.

У Лесковцу одржан 37. Сајам запошљавања

Филијала Националне службе за запошљавање у Лесковцу организовала је 30. марта 37. Сајам запошљавања, по први пут у новој спортској хали „Партизан“, где се окупило 35 послодаваца са подручја Јабланичког округа и више од 1.500 незапослених и оних који су тражили промену запослења.

Званично отварајући манифестацију, градоначелник Лесковца Горан Цветановић је истакао да се сајам одржава у спортској хали због великог броја понуђених радних места, будући да су послодавци имали потребу да радно ангажују чак 525 нових радника.  

- Сајмови попут овог су добра прилика да се наши суграђани упознају са послодавцима и пронађу или промене посао. Допринос који Национална служба за запошљавање пружа у побољшању живота наших суграђана је велики, због чега као Град имамо одличну сарадњу са њима, а таква сарадња ће бити настављена и убудуће - поручио је Цветановић, захваливши се директорки локалне НСЗ, како је рекао, на новинама у раду и новој енергији која већ даје резултате.

Према речима директорке лесковачке филијале Националне службе за запошљавање Оливере Пешић, послодавци који учествују на сајму долазе из дрвопрерађивачке, текстилне и индустрије грађевинског материјала, електроиндустрије, производње и прераде хране, трговине и угоститељства, телекоминикација и услуга осигурања.

- На данашњем сајму траже се дипломирани економисти, правници, менаџери, административни радници, инжењери техничких струка, металургије, шивачи, столари, монтери намештаја, тапетари, пекари, кувари, конобари, рецепционари, електричари, возачи, продавци, касири, агенти продаје осигурања, радници у производњи - поручила је незапосленима Пешићева, захваливши се том приликом локалној самоуправи на свесрдној подршци у организовању заједничких активности на пољу запошљавања.

Незапослени су сајму били у прилици да успоставе директан контакт са више послодаваца, да им се представе и предају им своје радне биографије. На штанду НСЗ сви незапослени и послодавци могли су да добију детаљне информације о актуелним јавним позивима и конкурсима НСЗ, а незапосленима је била пружена и помоћ у писању радне биографије (ЦВ).