Вести

12.07.2023.

У Неготину одржан Инфо дан компаније Сербиа Зијин Мининг Бор

На иницијативу кинеске компаније Сербиа Зијин Мининг Бор, а у сарадњи са борском Филијалом Националне службе за запошљавање, у Неготину је 6. јула одржан „Инфо дан“, на ком су кинески послодавци представили незапосленим Неготинцима пословање своје компаније и актуелну понуду слободних послова.

Представници Зиђина су том приликом незапосленим грађанима Неготина, али и свим другим заинтересованим лицима, пружили детаљне информације о тренутној понуди послова, пре свега за браваре, завариваче, електричаре, рударске техничаре, електо, машинске, рударске инжењере и инжењере заштите животне средине и заштите на раду, али и за комуникологе и социологе.

Сви потенцијални кандидати који су изразили заинтересованост за рад у Зиђину, могли су да обаве прелиминарни разговор са представницима послодавца, предају им своје радне биографије (ЦВ) и одмах конкуришу за запослење.

Својеврсном Сајму запошљавања за потребе једне компаније присуствовала је и в.д. директора Филијале Бор НСЗ Лидија Начић, која је том приликом рекла да борска Филијала већ више година има добру сарадњу са кинеским инвеститором, у оквиру које је компанија недавно учествовала на борском Сајму запошљавања, на ком је владало велико интересовање незапослених баш за рад у овој компанији.
 
Након одржаног Инфо дана у Неготину, представници компаније Зиђин су изјавили како су задовољни добрим одазивом грађана, због чега очекују да ће у наредном периоду успети да обезбеде одговарајуће раднике.