Вести

12.10.2022.

У Новој Пазови компаније тражиле 800 радника

На трећем овогодишњем сајму запошљавања у организацији Филијале Сремска Митровица Националне службе за запошљавање, одржаном 30. септембра у Комплексу спортско рекреативних базена у Новој Пазови, 23 компаније су имале потребу да запосле више од 800 нових радника.

У богатој понуди слободних радних места највише је било ангажмана за раднике у производњи, оператере на ЦНЦ машинама, машинске инжењере и трговце, али и за многе друге различите профиле занимања. Тако су посао на митровачком сајму могли да пронађу и електро инжењери, електричари, машинбравари, заваривачи, грађевински радници, тапетари, столари, возачи лаких моторних возила и многи други.

Обраћајући се учесницима сајма, вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица НСЗ Маријана Грабић је навела да на територији Општине Стара Пазова послује око 5.000 фирми које су исказале потребу за попуњавањем великог броја слободних радних места намењених како радницима у производњи тако и високообразованим кандидатима.

На сајму су незапосленима и представницима компанија на услузи били службеници НСЗ који су свим заинтересованима пружали информације о актуелним програмима подстицања запошљавања, а незапосленима помагали и у писању радне биографије (ЦВ).

Према прелиминарним проценама, сајам запошљавања Новој Пазови посетило је више од 900 незапослених тражилаца запослења.