Вести

15.11.2022.

У Опову одржан округли сто посвећен запошљавању осетљивих група

У оквиру пројекта „Круг подршке“, у великој сали Културног центра Опово, 10. новембра је одржан први од два округла стола посвећен могућностима запошљавања осетљивих група становништва, на ком су мишљења разменили локални и регионални привредници, представници панчевачке Филијале Националне службе за запошљавање и других социјалних партнера.

Пројекат се спроводи у сарадњи са Центром за социјални рад Опово и Удружењем грађана „Сигуран живот“, а биће реализован у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији“, који финансира Европска унија, а имплементира Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Циљ овог пројекта је да се обезбеде трајна стамбена решења за осетљиве групе становништва и повећају њихове могућности за боље позиционирање на тржишту рада, кроз подршку запошљавању и самозапошљавању, односно побољшању њиховог животног стандарда.

Представнице Филијале Панчево НСЗ - Зорица Максимовић, Марија Стојиљковић и Јасмина Стевановић, презентовале су на округлом столу мере и програме Националне службе усмерене на теже запошљиве категорије грађана, а речи је било и о обуци за будуће предузетнике, како би се пружила пуна подршка свима који се одлуче да уђу у процедуру започињања приватног посла.

Председник Општине Опово Милош Марков је на састанку нагласио важност оваквих иницијатива које помажу најугроженијим породицама, при чему је истакао, као посебно значајно за Општину Опово, обезбеђивање десет кућа за оне који немају решено стамбено питање и њихово укључивање у тржиште рада.