Вести

16.07.2024.

У Панчеву додељени сертификати за Дигитални маркетинг

У просторијама Филијале Панчево НСЗ прошле недеље је организована додела сертификата за 4 полазника обуке за Дигитални маркетинг. Извођач обуке била је Агенција „Свети Сава“ из Чачка, а реализована је онлајн преко портала Обуке Националне службе за запошљавање.

Обука  је трајала од 13. маја до 21. јуна ове године, а обухватила је 125 сати рада. Часови су у првом делу сваког сусрета били теоријски, док су у другом делу  били практични, кроз примере и задатке, уз активну интеракцију полазника и предавача.

Јелена Шиник, в.д. директора Филијале Панчево НСЗ је честитала полазницима и пожелела им срећу у даљем тражењу посла, нагласивши колико је важна стална едукација како би се одржала конкурентност на тржишту рада. Она је истакла да за обуке за тржиште рада увек влада велико интересовање незапослених, а да је онлајн начин извођења обука нови начин рада који се показао као успешан модел.
 
Сав материјал за учење је био доступан полазницима на порталу. Полазници су имали и помоћ предавача преко чета, тако што су на свом профилу имали опцију постављања питања и добијања одговора, а доступан је био и форум који је садржао питања и одговоре других полазника. 

Циљна група за ову обуку су била незапослена лица на евиденцији НСЗ којима је предложено укључивање у меру „Обука за тржиште рада“. Кандидати су морали да имају најмање трећи ниво образовања и техничку опремљеност како би пратили обуку на рачунару. Приоритет су имала лица са мотивацијом да након завршетка обуке стечене компетенције примењују у циљу свог запослења. 

Полазници су истакли задовољство што су прошли обуку, сложивши се да је важна стална едукација како би повећали шансе за своје запослење, а изразили су и жељу да се и убудуће укључују у овакав вид неформалног образовања, као и у друге мере активне политике запошљавање.