Вести

11.04.2023.

У Пироту 5 ОСИ завршило обуку за помоћника посластичара

У Радионици за израду торти и колача „Нугателина“ представници Филијале Пирот Националне службе за запошљавање 27. марта свечано су уручили сертификате за пет особа са инвалидитетом (ОСИ), које су успешно завршиле обуку за помоћника посластичара.

Приликом уручења, присутне су поздравили предавачи из пиротске филијале НСЗ Данијела Поповић и Зорица Савић, пожелевши полазницима обуке да што боље искористе стечена знања и компетенције, како би што лакше дошли до жељених послова.

Обука се састојала из теоријског и практичног дела, трајала је 88 радних дана, а укупан фонд је износио 350 наставних часова. Провера усвојених знања и вештина вршена је током обуке према унапред утврђеној динамици, а полазници су након обуке стекли знања и вештине неопходне за припремање и послуживање торти и колача.

Полазници обуке су исказали задовољство организацијом, предавачима и стеченим знањем, чиме су побољшали своје компетенције на тржишту рада. У прилог томе иде и податак да троје од њих ових дана већ очекује запослење у радионици за израду торти и колача, што је најбољи доказ и квалитетног избора обуке коју су похађали и са успехом завршили.   

Обуке за тржиште рада јесу добра прилика за стицање нових вештина, знања и компетенција и доводе до повећања запошљивости незапослених, па тако и незапослених ОСИ.