Вести

24.05.2023.

У Пироту додељени уговори за Стручну праксу и Јавне радове

Градоначелник Пирота Владан Васић и в.д. директора Филијале Пирот НСЗ Сузана Ђорђевић уручили су 10. маја у сали Скупштине града уговоре незапосленим корисницима програма „Стручна пракса“ и организаторима и извођачима „Јавних радова“.

По основу споразума о техничкој сарадњи са НСЗ, Град Пирот је ове године за укључивање 21 незапосленог у програм Стручне праксе издвојио 8.000.000 динара, а за ангажовање 45 незапослених из категорије теже запошљивих или социјално угрожених на пројектима Јавних радова 5.000.000 динара.

Како је истакао градоначелник Васић, Пирот је у овој години издвојио укупно 19,5 милиона динара за различите мере и програме запошљавања (Јавне радове, Стручну праксу, Самозапошљавање и Обуке на радном месту), од којих се Јавни радови и Стручна пракса спроводе од 2015. године уз техничку подршку НСЗ.

Овом приликом, директорка пиротске Филијале НСЗ је подсетила на мере активне политике запошљавања које Национална служба реализује, као и на значај укључивања локалне самоуправе у активности које воде смањењу незапослености.

Иначе, обостраним ангажовањем НСЗ и Града на издвајању потребних финансијских средстава за подршку смањењу незапослености, у 2022. години је на подручју које покрива Филијала Пирот НСЗ у мерe активне политике запошљавања било укључено више од 650 незапослених грађана.