Вести

28.10.2022.

У понуди сајма у Крушевцу 207 радних места

После пуних десет година, јуче је у Трстенику одржан сајам запошљавања, у Ликовном салону у центру тог града, на ком је 11 послодаваца огласило потребу за запошљавањем 207 незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Највећа потражња била је пре свега за занимањима машинске и металске струке, у свим степенима образовања, а затим и грађевинске и електро струке. Такође, тражени су били и ЦНЦ оператери, пластичари, административни радници, као и неквалификовани радници за рад на паковању садног материјала.

Сајам је свечано отворила председница Општине Трстеник Милена Турк која је том приликом нагласила да је локална самоуправа посвећена и одговорно ради на развоју свих сегмената друштва. Она се Општем удружењу предузетника захвалила на иницијативи да се оживи комуникација привредних субјеката и оних који су у потрази за радним местом, као и да се поново покрене привредна активност у Трстенику. Како је нагласила, важно је формирати базу стручних људи, како би у складу са својим компетеницијама, што лакше пронашли посао.

- На евиденцији филијале Националне службе у Крушевцу на крају септембра налазило се 16.718 незапослених лица са подручја Расинског округа, од чега је 3.280 на подручју општине Трстеник. Филијала Крушевац бележи константан пад незапослености која је, у односу на исти период прошле године, смањена за преко 2.700 лица у целом округу, а за 502 незапослена у општини Трстеник – рекла је Ана Бацић из крушевачке Филијале НСЗ.