Вести

20.04.2022.

У Прибоју одржан сајам запошљавања

У организацији Филијале Пријепоље Националне службе за запошљавање, у просторијама хотела Лим у Прибоју 15. априла је одржан сајам запошљавања, 29 по реду на територији коју прокрива Филијала, а осми у том граду.

На прибојском сајму запошљавања је учествовало 28 послодаваца са територије Општине Прибој, који су незапосленим суграђанима понудили близу 130 слободних радних места намењених кандидатима различитих образовних профила и степена стручне спреме.

Међу бројним занимањима, најтраженији су били моделари, трговци, возачи, радници у производњи полиестера, пекари, комунални хигијеничари, аутомеханичари, ветеринарски техничари, економисти, правници, електро и машински инжењери, као и радници у грађевинској и угоститељској делатности, али је највећа потражња ипак била за шивачима.

Незапослени Прибојчани различите старосне доби и занимања су у својим одговорима оценили да је понуда послова на сајму запошљавања била разноврсна, али су се углавном сложили да им то и није толико важно, већ да је „битно само да се ради“.

Манифестацију је званично отворила вршитељка дужности директора Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић, захваливши се том приликом послодавцима, незапосленима и представницима Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа на учешћу, и поручивши да ће се пун ефекат сајма на тржиште рада у Прибоју видети у наредних шест месеци. 

Закључно са последњим даном марта, на евиденцији незапослених Филијале Пријепоље НСЗ било је регистровано укупно 3.484 лица из Прибоја.