Вести

15.04.2022.

У Пријепољу одржан сајам запошљавања

На сајму запошљавања који је у Пријепољу 8. априла организовала локална филијала Националне службе за запошљавање, послодавци су имали прилику да представе своја слободна радна места, а незапослени своја знања и вештине.

Незапослени су на сајму запошљавања имали прилику да се пријаве за неко од 130 понуђених различитих радних места у 26 пријепољских фирми. Кроз директан разговор са представницима послодаваца грађани су могли да се информишу о радним местима, конкретним пословима који се обављају и условима рада, а затим и да предају послодавцима своје радне биографије.

Захваливши се учесницима - послодавцима и незапосленима, сајам је званично отворила вршитељка дужности директорке Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић, која је истакла да је ово 28 по реду сајам запошљавања који организује пријепољска Филијала, а 15 у самом Пријепољу. 

Манифестацији су присуствовали  и председник Општине Пријепоље Владимир Бабић, председник Скупштине општине Изудин Шантић и представница Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа Ана Лазић, која је том приликом представила пројекат прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине.

На евиденцији Филијале Пријепоље НСЗ тренутно је 13.607 незапослених особа из четири општине које филијала покрива. Од тога су у Пријепољу регистрована 4.004 незапослена лица.