Вести

05.08.2024.

У Пријепољу уручени уговори за програме запошљавања

Филијала Пријепоље Националне службе за запошљавање (НСЗ) организовала је 31. јула у својим просторијама свечану додела уговора незапосленима и послодавцима, овогодишњим корисницима програма запошљавања.

Уговоре су корисницима уручили директор НСЗ Милан Боснић и директорка пријепољске Филијале НСЗ Рафета Хајдаревић, а догађају су присуствовали и председник Општине Пријепоље Драго Попадић, заменик председника Општине Елвин Бањица и заменик председника Скупштине Самир Тандир, као и представник Кластера текстилаца из Пријепоља Иван Љујић.

Директор НСЗ је у обраћању корисницима истакао да је један од најважнијих  задатака новооснованих фирми да прате тржиште, односно потребе својих купаца и клијената, јер је циљ сваког успешног пословања, истакао је, да пружи најбољу могућу услугу и направи најбољи могући производ за одговарајућу циљну групу и тржиште на коме послује. Боснић је поручио послодавцима да наставе сарадњу са НСЗ у циљу развоја и унапређења пословања и подршке новим пословним идејама. Како је том приликом истакао, веома је важно да се на локалном нивоу послодавци и привредници обрате Националној служби како би се заједничким ангажовањем омогућио пун потенцијал и несметан развој њихових фирми.

Поздрављајући присутне, директорка Хајдаревић је изразила наду да ће се однос поверења и сарадње између НСЗ и корисника њених услуга и убудуће развијати у добром смеру. Она је новајлијама у предузетништву пожелела срећу и успех у пословању, и похвалила њихов став о животу, јер је, како је истакла, бављење предузетништвом више став о животу него вештина или професија. Младим послодавцима Хајдаревићева је сугерисала да „у свом пословању не забораве на истраживање тржишта, као важну активност која почиње креирањем идеје о предузетништву, а не завршава се са регистрацијом фирме.

Председник Општине Пријепоље Драго Попадић се осврнуо на значај услуга НСЗ у развоју Општине Пријепоље, подстицању запошљавања и оснивању нових фирми, као и у подршци младима да остану у свом граду и ту покрену сопствене послове.

По програму доделе субвенција за самозапошљавање у Пријепољу је потписано укупно 79 уговора, од чега су два корисника особе са инвалидитетом, док је један ромске националности. Овом приликом уговори су додељени и за програм обуке за познатог послодавца, као и за програме стицања практичних знања и стручне праксе.