Вести

29.03.2024.

У Прокупљу завршена обука за књиговодство

Поводом завршетка Обуке за вођење пословних књига за особе са инвалидитетом (ОСИ), у просторијама прокупачке Филијале Националне службе за запошљавање организована је свечана додела сертификата.

Обука је трајала у периоду од 25. децембра прошле, до 21. марта ове године, са наставним фондом од укупно 240 часова, а похађало ју је 5 незапослених Прокупчана који су је сви успешно и завршили.

Теме које су током ове обуке за тржиште рада обрађене биле су: „Увод и теорије рачуноводства, увод у двојно књиговодство, евиденција и књижење пословних промена на годишњем нивоу, припреме за израду завршног рачуна и израда завршног рачуна, просто књиговодство, анализа новчаних токова, финансијски менаџмент и примена информационе технологије у вођењу пословних књига“.

Једна од полазница обуке била је и Луција Раичевић из Куршумлије, која је показала изузетно велико интересовање за ову тему. Током обуке, како каже, стекла је пуно корисних знања за која се нада да ће успети да их примени у пракси.

Иначе, током прошле године Филијала Прокупље НСЗ је одржала онлајн Обуку за вођење пословних књига, коју су успешно завршила укупно 62 незапослена полазника.