Вести

22.02.2023.

У Прокупљу завршена онлајн обука за дигитални маркетинг

Након успешно завршене онлајн обуке „Дигитални маркетинг“, четири незапослена полазника добила су сертификате у Филијали Прокупље Националне службе за запошљавање.

Обука је организована у онлајн формату у периоду од 12. децембра до 20. јануара, у трајању од укупно 125 школских часова, током 25 дана, са циљем стицања основних знања и вештина неопходних за бављење дигиталним маркетингом, што укључује креирање онлајн стратегије ради брендирања и подршке видљивости компанија на интернету.

О томе како је сазнала за обуку, какви су јој утисци и колико је задовољна стеченим знањима, једна од полазница Сања Живановић каже да се о свему прво треба информисати код свог саветника за запошљавање.

- О обуци су ме обавестили саветници из филијале НСЗ, мада сам се и раније интересовала баш за ову обуку, а посебно ми је, због других обавеза, одговарало што је била онлајн. Задовољна сам садржајем и организацијом целокупне обуке која ће ми свакако бити од помоћи при запошљавању, с обзиром на то да је после ње потребна и додатна пракса - каже Живановићева.

И Тамара Илић има позитивна искуства што се тиче обуке о којој је, како каже, такође била обавештена из НСЗ.

- Обука је била добра и интензивна, а с обзиром на тему и садржај, мислим да је имало више смисла да буде онлајн. Обука је садржала пуно корисних информација. Ипак, мислим да за рад у овој области сама обука није довољна, потребно је још учења и праксе, али је супер за почетак – сматра Илићева.