Вести

29.03.2024.

У Сјеници одржана Конференција поводом пројекта “Youth Start Up”

У Скупштини Општине Сјеница 26. марта је одржана Национална конференција поводом имплементације пројекта “Youth Start Up”, који општине Сјеница и Пљевља, у сарадњи са НВО АДП-Зид из Црне Горе, спроводе у циљу подстицања и пружања подршке младима са пословним идејама које кроз овај пројекат могу реализовати.

Пројекат се спроводи у оквиру Трећег позива ИПА II програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора за период од 2014. до 2026. године, трајаће 24 месеца, а у њега су укључене и општине Пријепоље, Нова Варош и Прибој у Србији, као и црногорске општине Бијело Поље, Рожаје и Петњица.

Конференција је организована као једна од активности пројекта и окупила је велики број званица, међу којима представнике општинских управа Сјенице и Пљевља, представнике партнера на пројекту, партнерских институција, привредних субјеката и образовних институција из обе ове општине. Догађај је организован ради информисања циљних група и јавности о општим и специфичним циљевима пројекта, као и о очекиваним резултатима након његове реализације.

Директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић је на конференцији истакла да Национална служба за запошљавање подржава сваки вид патнерства и сарадње у реализовању пројеката чији је циљ повећање запошљивости и смањење незапослености. Том приликом, она је нагласила да Национална служба већ дуги низ година редовно пружа подршку унапређењу и одрживости предузетничких идеја кроз едукативне и финасијске мере.