Вести

21.02.2024.

У Смедереву 5 ОСИ завршило информатичку обуку

У просторијама смедеревске Филијале Националне службе за запошљавање 5 незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ) 20. фебруара је добило сертификате након успешно завршене Основне информатичке обуке према ECDL стандарду.

Ова обука за тржиште рада, која је реализована у сарадњи са „NS PRO GROUP“ из Новог Сада, трајала је укупно 90 наставних часова, 5 дана у недељи по 4  часа дневно.

Полазници обуке имали су прилику да се оспособе за основни рад на рачунару, као и за готово све програме из Мајкрософт офис пакета. Уз вештине писања и обраде текста, незапослени су научили да раде и анализе табеларних калкулација, стекли су знања о прављењу и коришћењу презентација, као и о могућностима комуникације преко интернета са акцентом на електронску пошту.

Сви полазници успешно су завршили обуку, како истичу, задовољни организацијом, предавачима и стеченим знањем, чиме су побољшали своје компетенције на тржишту рада. Иначе, у пракси се показало да стицање нових вештина, знања и компетенција доводи до веће запошљивости особа са инвалидитетом.