Вести

03.03.2023.

У Смедереву уручени ЕЦДЛ сертификати особама са инвалидитетом

У просторијама смедеревске филијале НСЗ, 3. марта свечано су уручени сертификати особама са инвалидитетом (ОСИ) које су успешно завршиле Основну информатичку обуку према ECDL стандарду, коју је реализовала Академија Oxford-Agent из Јагодине.

У питанју је обука за тржиште рада, коју је савладало 9 ОСИ, а трајала је 84 наставна часа, од чега је било 28 теоријских часова, 48 часова практичне наставе, и по два школска часа за тестирање након сваког од четири пређена модула. Обука је реализована 3 дана у недељи по 4  часа дневно.

Полазници обуке имали су прилику да се усаврше за основно коришћење и рад на рачунару, као и за готово све програме из Microsoft Office пакета. Уз вештине писања и обраде текста, полазници су савладали и начине израде и анализе табеларних калкулација, стекли знања о комуникацији преко интернета са посебним акцентом на електронској пошти.

Сви полазници су обуку успешно завршили, сагласни у томе да су задовољни како организацијом и предавачима, тако и стеченим знањем којим су побољшали своје компетенције на тржишту рада, с обзиром на то да се у пракси показало да стицање нових вештина, знања и компетенција доводи до повећане запошљивости особа са инвалидитетом.