Вести

02.04.2024.

У Сомбору одржан 37. Сајам запошљавања

У организацији Филијале Сомбор Националне службе за запошљавање у том граду је 5. априла одржан 37. Сајам запошљавања, на ком је 45 послодаваца понудило преко 430 слободних радних места.

На догађају су учествовалe компаније из Сомбора, Куле, Оџака, Апатина, Суботице и Бачке Тополе, са понудом послова од 1. до 7. степена стручне спреме. Тражиоци запослења имали су прилику да конкуришу за производне послове у текстилној, обућарској и електро индустрији, као и у индустрији прераде меса, а богата понуда била је и за продавце, касире, административне и туристичке раднике, раднике у саобраћају, магационере, машинце, медицинаре, професионалне војнике, угоститеље и многе друге.

Сајам запошљавања у Сомбору су посетили и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, као и бројни други преставници локалних самоуправа Западнобачког округа.

Директор Мартиновић је том приликом истакао да се сајмовима запошљавања и спровођењем мера активне политике запошљавања број незапослених у Србији у последњих десет година значајно смањио.

- Данашњи сајам показује да постоји велика потражња од стране послодаваца за великим бројем профила, и да је ово шанса да сви они који активно траже посао могу и да га пронађу. Ово је прилика да се послодавци и незапослена лица директно повежу и да послодавци од великог броја присутних људи изаберу оне који су за њих најприхватљивији, али и да незапослена лица провере своје компетенције, вештине и знања код великог броја послодавца. – рекао је директор НСЗ.

Поздрављајући све учеснике сајма, градоначелник Ратковић је изјавио да је овакав догађај изузетно важан како би суграђани који траже посао имали прилику да истовремено разговарају са више послодаваца.

- За мене и за све наше суграђане ово је сигурно најважнији сајам, с обзиром на то да ће наши суграђани моћи овде директно да разговарају са послодавцима, а важно нам је и да после сајма видимо колико се наших суграђана запослило – објаснио је Ратковић и најавио потписивање уговора о продаји земљишта у Индустријског зони у Сомбору и долазак новог послодавца већ на следећи Сајам запошљавања.