Вести

13.05.2024.

У Свилајнцу додељени уговори за Стручну праксу

У Природњачном центру у Свилајнцу, шеснаест незапослених младих је 9. маја добило уговоре за укључивање у програм Стручна пракса, током ког ће стећи прва радна искуства у својој струци. На основу закљученог споразума, програм ће финансирати Општина Свилајнац, док ће јој техничку подршку пружити Филијала Јагодина Националне службе за запошљавање.

У програм ће бити укључени млади са евиденције Испоставе Свилајнац НСЗ,  различитих квалификација, међу којима су и еколози, економисти, професори српског језика и књижевности, васпитачи, струковни васпитачи и медицинске сестре васпитачи, струковни инжењери грађевине, струковни физиотерапеути...

У протеклих 14 година више од 200 младих добило је прилику да кроз програм Сстручна пракса примени и унапреди знања стечена током школовања, а многи су након завршетка засновали радни однос на важним и одговорним радним местима у Свилајнцу. У овој години Општина је издвојила 10.400.000 динара за финансирање новчане помоћи полазницима и полагање стручног испита након обуке.  

Захваљујући дугогодишњој сарадњи са јагодинском Филијалом НСЗ, Општина Свилајнац велику подршку пружа младим, образованим људима, који добијају прилику да након школовања стекну радно искуство у оквиру своје струке, запосле се и на тај начин дају допринос развоју своје општине, кажу у локалној самоуправи.