Вести

03.05.2023.

У Ужицу успешно завршена онлајн обука за вођење пословних књига

Након успешно завршене онлајн обуке „Вођење пословних књига“, у просторијама Филијале Ужице Националне службе за запошљавање сертификате је добило 37 незапослених Ужичана.

Приликом обраћања полазницима, в.д. директора Филијале Ужице НСЗ Зорица Милошевић је изразила задовољство због великог интересовања незапослених за овакав вид професионалног усавршавања, поручивши им како се наду да ће стечена знања и компетенције искористити да би што лакше дошли до жељених послова.

- Све обуке за тржиште рада које организује Национална служба представљају добру прилику за стицање нових знања, вештина и компетенција за бављење одређеним послом. За обуке је увек  владало велико интересовање, а нови онлајн начин извођења обука се показао као веома успешан модел. Обука за вођење пословних књига није прва која је спроведена путем онлајн платформе и НСЗ ће и у наредном периоду настојати да све своје услуге подигне на виши ниво пратећи трендове дигитализације - истакла је Милошевићева.

Ужичка филијала НСЗ је у децембру започела са реализацијом онлајн обуке за књиговодство, која је настављена и у овој години. Поред тога, у овој години у Ужицу је почело и спровођење обуке за дигитални маркетинг, такође у онлајн формату.

Право учешћа у овим обукама имали су сви незапослени са евиденције НСЗ, који имају најмање четврти ниво образовања и техничку опремљеност за приступање интернет платформама преко које се обуке изводе. Обуке је у потпуности финансирала НСЗ и бесплатне су за полазнике, који су током њеног трајања добијали новчану помоћ у износу од 20.000 динара. Уз то, сав материјал за учење полазницима је био доступан на порталу, док су помоћ предавача имали преко чета и опције за питања и одговоре, а доступан им је био и форум на ком су била питања и одговори других полазника.

До сада су кроз три циклуса у обуку за вођење пословних књига укључена укупно 94 незапослена Ужичана, док је обука за дигитални маркетинг реализована у једном циклусу за укупно 10 полазника. Полазници обуке за књиговодство су изразили задовољство што су имали прилику за професионално усавршавање, као и што су успешно завршили обуку, јер су, како су рекли, свесни да је у животу важна стална едукација како би се повећале шансе за запослење.