Саопштења

18.10.2024.

У Великој Плани 24. октобра Сајам запошљавања и свечана додела уговора предузетницима и послодавцима

Национална служба за запошљавање Филијала Смедерево у сарадњи са општинском управом Велика Плана организује у четвртак, Сајам запошљавања у холу Центра за културу Масука у Великој Плани, са почетком у 10 часова. На Сајму ће бити организована свечана додела уговора новим предузетницима који су добили средства за програм самозапошљавања, као и послодавцима којима су додељене субвенције за запошљавање незапослених лица из категорија теже запошљивих.

Јесењи Сајам запошљавања који Национална служба за запошљавање Филијала Смедерево традиционално организује у последњем кварталу текуће године, окупља послодавце са територије општина Велика Плана и Смедеревска Паланка .

Своје учешће на  Сајму потврдило је 18 послодаваца који су пријавили 172  слободна радна места за  различите профиле занимања.

Међу образовним профилима потребним послодавцима за понуђена радна места су: инжењери машинске, металуршке , електро струке,  бравари, електричари, заваривачи, оператери у производњи,  радници на преради воћа и поврћа, оператери, глодачи и стругари на ЦНЦ машинама, продавци,конобари, кувари, рецепционари...

Сајмови запошљавања омогућавају директан контакт послодаваца и незапослених лица и представљају праву прилику да на једном месту непосредно од представника компанија незапослена лица сазнају више о њиховим кадровским потребама,  условима рада и конкуришу за посао.

Незапослени ће на Сајму бити у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију (ЦВ). На штанду Националне службе незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о актуелним јавним позивима и конкурсима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапосленима бити пружена помоћ и у писању радне биографије (ЦВ).

На штанду Националне службе за запошљавање,  незапослени и послодавци моћи ће да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапослени добити  помоћ у писању своје радне биографије.

Улаз на Сајам је слободан, а пожељно је да кандидати понесу више примерака радне биографије.