Вести

12.05.2023.

У Вршцу уручени сертификати будућим књиговођама

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 10. маја су уручени сертификати полазницима који су успешно завршили онлајн обуку за вођење пословних књига. Обука је реализована путем портала Националне службе, у периоду од средине децембра до краја марта.

На свечаности поводом доделе сертификата, полазницима се обратила шефица Одсека за програме запошљавања, додатно образовање и обуке у вршачкој Филијали НСЗ, Емануела Марина Мохан, која је истакла да се овакав начин одржавања обука добро показао, о чему сведочи и велики број заинтересованих и пријављених незапослених лица.

Иначе, онлајн обуку за књиговодство успешно су завршила 62 Вршчана. Они су исказали задовољство организацијом обуке, као и указаном приликом за стицање нових знања која ће им, како сматрају, помоћи приликом запошљавања. Поред тога, већина њих је рекла да је заинтересована и за друге обуке које организује НСЗ.

Онлајн обука за вођење пословних књига била је намењена незапосленим лицима са евиденције НСЗ, са најмање четвртим степеном образовања и основним знањем рада на рачунару.