Вести

24.05.2023.

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама из Рашке обележило 20 година постојања

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама из Рашке обележило је 19. маја 20 година постојања.

Догађају су присуствовали председник Општине Рашка Немања Поповић, Зоран Димитријевић из Савеза МНРО, Јулијана Станисављевић из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,  директори јавних предузећа, школа и локалних установа, као и саветница за запошљавање из Испоставе НСЗ у Рашки Диана Јемуовић.

Филијала Краљево Националне службе за запошљавање и њена Испостава у Рашки имају дугогодишњу добру сарадњу са Удружењем за помоћ лицима са посебним потребама, првенствено по питању економског оснаживања и подизања нивоа запошљивости једне од најугроженијих категорија незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ).

У сарадњи са ПРО програмом у оквиру Пројекта „Инклузија угрожених група на тржишту рада“, пет особа са инвалидитетом је 2010. године током 3 месеца било укључено у Програм обуке на радном месту, уз субвенцију зараде за новозапослене, коју исплаћује НСЗ.

Иначе, кроз програм јавних радова НСЗ, ово Удружење сваке године ангажује на еколошким пројектима већи број особа са инвалидитетом, а као резултат ове сарадње, у граду и околини постављен је велики број еколошких путоказа, табли и декоративних корпи за отпатке.

Филијали Краљево и Испостави Рашка НСЗ ово Удружење је доделило захвалницу за успешну сарадњу, што представља изврстан подстицај за њен наставак и даљи развитак, кажу у НСЗ.