Послови

03.01.2024.

Уписничар са звањем референт

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ЛАЗАРЕВЦУ

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО
У ЛАЗАРЕВЦУ

Оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА

I Орган у коме се попуњава радно место: Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу.

II Радно место које се попуњава:

Уписничар са звањем референт

III Опис послова: Уписничар води уписнике, евидентира кретање предмета, обележава номенклатурне знакове на омоту списа предмета, уводи и разводи предмте у уписнику, води регистар уписника, сређује и архивира завршене предмете, саставља статистичке прегледе по уписницима и попуњава статистичке упитнике, води одговарајуће доставне књиге и књиге експедиције, обавља и друге послове по налогу непосредно надређеног.

IV Услови: Средња стручна спрема друштвеног, природног или техничког смера у трајању од три или четири године, најмање две године радног искуства у струци, положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место.

V Фазе изборног поступка: Изборни поступак се спроводи из више обавезних фаза у којима се проверавају опште функционалне компентенције, посебне функционалне компетенција, понашајне компентенције и фазе у којој се спроводи интервју са комисијом:

1. Провера општих функционалних компентеција: Свим кандидатима прво се проверавају опште функционалне компентенције и то:
- организација и рад државних органа Републике Србије (провера ће се вршити писаним путем),
- дигитална писменост (провера ће се вршити практичним радом на рачунару или увидом у доказ - сертификат о познавању рада на рачунару),
- пословна комуникација (провера ће се вршити писаном симулацијом).

НАПОМЕНА: Ако кандидат поседује важећи сертификат, потврду или други доказ о познавању рада на рачунару и жели на основу њега да буде ослобођен тестирања компентенције „дигитална писменост“, потребно је да уз пријавни образац достави и тражени доказ у оригиналу или овереној фотокопији, а комисија ће на основу приложеног доказа донети одлуку да ли може или не може да прихвати доказ који је приложен и кандидата ослободи тестовне провере.
Информације о материјалама за припрему кандидата за проверу општих функционалних компентеција могу се наћи на интернет презентацији Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу.

2. Провера посебних функционалних компентенција: Након сачињавања извештаја о резултатима провере општих функционалних компентеција, врши се провера посебних фунцкионалних компентеција и то:
- Познавање прописа релевантних за радно место уписничар: Правилника о управи у јавним тужилаштвима и Закона о државним службеницима (провера ће се вршити писаним путем и усменим путем);
- Познавање канцеларијског пословања (провера ће се вршити усменим путем);
- Поседовање знања и вештина потребних за рад на пословима - софтверу за управљање предметима, вештина вођења уписника, регистра уписника, архиве предмета и сачињавање извештаја о раду статистичких извештаја (провера ће се вршити усменим путем).

3. Провера понашајних компентенција: Проверу понашајних компетенција спроводи комисија, а облици провере понашајних компетенција су интервју базиран на компетенцијама и упитник, при чему је интервју базиран на компетенцијама полуструктурисан и систематизован начин прикупљања информација о понашајним компетенцијама у коме се кандидатима постављају питања која се односе на њихово понашање у одређеним околностима, а што реализује дипломирани психолог, док је упитник инструмент за проверу ставова, вредности, интересовања и особина личности повезаних са компетенцијама, а испитивање путем упитника обавља дипломирани психолог.

4. Интервју са комисијом и вредновање кандидата: Процена мотивације за рад на свим радним местима и прихватање вредности државних органа (провера ће се вршити усменим путем и путем интервјуа са комисијом).

VI Место рада: Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу, Улица Карађорђева број 19, Лазаревац.

VII Врста радног односа: Радни однос на неодређено време.
 
VIII Општи услови за рад: Држављанство Републике Србије, да је учесник конкурса пунолетан, да има прописану стручну спрему и да успуњава услове одређене законом и Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места, да учеснику конкурса раније није престајао радни однос у државном органу, због теже повреде дужности из радног односа и да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци (члан 45 став 1 Закона о државним службеницима).

IX Образац пријаве за конкурс и докази који се прилажу:
- Пријава за јавни конкурс подноси се на обрасцу пријаве који је доступан на интернет презентацији Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу или у штампаној верзији код секретара тужилаштва;
- Образац пријаве мора бити својеручно потписан;
- Образац пријаве садржи: податке о конкурсу, личне податке, адресу становања, телефон, електронску адресу, образовање, стручне и друге испите, податак о знању рада на рачунару, податак  о знању страног језика, додатне едукације, радно искуство, добровољно дату изјаву о припадности националих мањина;
- Пријава на јавни конкурс се подноси путем поште или непосредно на адресу Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу, Улица Карађорђева број 19, Лазаревац, са назнаком „За јавни конкурс“;
- Приликом пријема пријаве иста добија шифру под којом подносилац пријаве учествује на јавном конкурсу и подносилац ће бити обавештен о додељеној шифри у року од три дана, од дана пријема пријаве на начин који је у пријави назначио за доставу обавештења.

X Датум и место провера компентенција у изборном поступку: Са учесницима конкурса чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и које испуњавају услове предвиђене огласом, спровешће се изборни поступак о чему ће учесници конкурса бити обавештени на контакте које су навели у пријави.
Провера свих компентеција обавиће се у просторијама Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу, Улица Карађорђева број 19, Лазаревац, а учесници конкурса који су успешно прошли једну фазу изборног поступка обавештавају се о датуму, месту и времену спровођења наредне фазе на контакте које су навели у пријави.

XI Докази које кандидати прилажу уз пријаву:
- Оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених,
- Оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству,
- Уверење да се против кандидата не води кривични поступак нити да је покренута истрага (не старији од шест месеци),
- Уверење да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци (не старији од шест месеци),
- Потврда да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу, због теже повреде дужности из радног односа (само они кандидати који су радили у државном органу),
- Оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема,
- Оверена фотопија уверења о положеном државном стручном испиту,
- Оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци ( потврде, решења и други акти из којих се види на којим пословима и са којом стручном спремом је стечено радно искуство),
- Сертификат или други доказ о познавању рада на рачунару (уколико кандидат поседује исти).

НАПОМЕНА: Одредбом члана 9 и 103 Закона о општем управном поступку прописано је да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.

Документа о којима се води евиденција по службеној дужности су: извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству, уверење да није осуђиван на казну затвора у трајању од најмање шест месеци.
Потребно је да кандидат у делу Изјава у обрасцу пријаве заокружи на који начин жели да се прибаве његови подаци из службених евиденција.
Наведене доказе кандидат може доставити уз пријаву и сам, а у циљу ефикаснијег и бржег спровођења изборног поступка.
Државни службеник који се пријављује на јавни конкурс уместо уверења о држављанству и извода из матичне књиге рођених подноси решење о распоређивању или премештају на радно место у органу у коме ради или решење да је нераспорођен.
Сви докази се прилажу у оригиналу или овереној фотокопији код јавног бележника (изузетно у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама).

XII Рок за подношење пријаве: 8 дана од дана оглашавања јавног конкурса на интернет презентацији, огласној табли Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу и у периодичном издању Националне службе за запошљавање „Послови“.

XIII Адреса на коју се подноси пријава: Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу, Улица Карађорђева број 19, Лазаревац, са назнаком „За јавни конкурс“.

XIV Изборни поступак: Списак кандидата који испуњавају услове за запослење и међу којима се спроводи изборни поступак објављује се на интернет презентацији овог тужилаштва, према шифрама њихове пријаве.

XV Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: секретар Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу, Радосављевић Славица, број телефона 011/8122-625.

НАПОМЕНА:
Сви докази се прилажу на српском језику, а уколико су на страном језику морају бити преведени на српски језик и оверени од стране овлашћеног тумача.
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису благовремено приложени сви тражени докази биће одбачене закључком конкурсне комисије.
Кандидат који први пут заснива радни однос у државном органу подлеже пробном раду у трајању од шест месеци.
Кандидат без положеног државног стручног испита прима се на рад под условом да тај испит положи у року од шест месеци од дана заснивања радног односа.
Положени државни стручни испит није услов нити предност за заснивање радног односа.
Обавештавају се учесници јавног конкурса да ће се документација враћати искључиво на писани захтев учесника.
Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.
Овај оглас објављује се на интернет презентацији, огласној табли Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу и у периодичном издању Националне службе за запошљавање „Послови“.
Образац пријаве објављен је на интернет страници тужилаштва, а може се преузети и од секретара тужилаштва.