Вести

30.10.2023.

Уз подршку НСЗ Медина отворила салон лепоте

Представници новопазарске Филијале Националне службе за запошљавање обишли су младу предузетницу, новопазарку Медину Нумановић, која је преко програма самозапошљавања успешно реализовала своју пословну идеју и отворила салон лепоте „МЕДИ бјути студио“.

На овај начин, и након финансијске подршке почетницима у бизнису, НСЗ не престаје да прати њихово пословање како би им, уколико има потребе, наставила да помаже кроз менторску подршку у вођењу приватног посла.

Према речима ове успешне младе предузетнице, субвенција Националне службе јој је дала ветар у леђа за осамостаљивање, а затим и за даље напредовање у послу.

- Имала сам жељу да отворим свој салон лепоте, јер сам се након завршене обуке за козметичаре већ успешно бавила шминкањем. Међутим, као и свима, било ми је потребно више финансијских средстава до којих није једноставно доћи. Добила сам корисне савете у НСЗ, затим и новчану подршку, и коначно отворила свој козметички салон. Срећна сам јер сам успела да остварим свој сан и своје пословне циљеве - истиче Нумановићева.

Она је објаснила да је у започињању приватног посла била изузетно упорна, али и да јој је велику подршку пружила њена породица. Њена порука младим и креативним људима је да буду упорни, радни и храбри, као и да рачунају на НСЗ као поузданог партнера у реализацију пословних циљева.

Аида Бојаџић из новопазарске Филијале НСЗ је подсетила да су услуге које нуди Служба запошљавања бесплатне, у смислу саветовања, финансирања и менторства, а ефекти те подршке видљиви и врло ефикасни у решавању проблема незапослености.

- Можемо сасвим сигурно рећи да је ова млада девојка сада већ успешна предузетница која у наредном периоду планира да запосли код себе још нових младих жена. Ми смо служба која представља један добар ослонац и даје праве смернице свима који желе да покрену сопствени бизнис - поручила је Бојаџићева.

Иначе, у новопазарској филијали НСЗ од почетка године је укупно одобрено 203 програма, у оквиру којих је, уз средства Националне службе, неки вид самосталног бизнисав покренуло 111 жена, највише оних до 40 година живота, са завршеном средњом школом. За ове намене из буџета Филијале Нови Пазариз НСЗ је издвојено близу 61 милион динара.