Вести

25.07.2024.

Вршачка Филијала одржала два форума послодаваца

У току прошле недеље вршачка Филијала НСЗ одржала је у својим испоставама у Пландишту и Белој Цркви два форума за послодавце, на којима је присуствовало око 30 представника предузећа са територија ових општина.

Форумима је координирала начелница Одељења за посредовање у Филијали Вршац НСЗ Виолета Антонијевић. Она се, пре свега, захвалила присутним послодавцима на издвојеном времену и доброј сарадњи коју вршачка НСЗ има са њима, а посебно послодавцима који су нови на локалном тржишту рада, а који су, како је нагласила, успели да дођу и присуствују овим догађајима.

- Драго ми је да међу присутнима има нових послодаваца који до сада нису сарађивали са нама, као и новооснованих фирми које ће у будућем периоду моћи да користе наше програме и субвенције за запошљавање - нагласила је Антонијевићева.

Јавне позиве НСЗ за: стицање практичних знања; доделу субвенције за запошљавање теже запошљивих категорија; стручну праксу; приправништво; запошљавање особа са инвалидитетом (ОСИ) без радног искуства; радну активацију ОСИ; рефундацију трошкова подршке за ОСИ које се запошљавају под посебним условима, који су отворени у априлу, а који су и даље активни, послодавцима из Пландишта и Беле Цркве представила је организаторка образовања одраслих Маријана Николић.