Вести

12.12.2023.

Захвалница Општине Кула Националној служби за запошљавање

Поводом изузетно добре и квалитетне вишегодишње сарадње, Општина Кула је доделила захвалницу сомборској Филијали Националне службе за запошљавање.

На седници локалног Савета за запошљавање, одржаној прошле седмице у сали Општине, представљен је Програм запошљавања у општини Кула за период од 2024. до 2026. године. Седници је присуствовао и Борис Драганов, в.д. директора Филијале Сомбор НСЗ, који је том приликом у име НСЗ примио захвалницу поводом веома успешне вишегодишње сарадње Националне службе и локалне самоуправе.

Председник Општине Дамјан Миљанић је том приликом истакао да Кула има веома добре резултате и пад незапослености од 60% у последњих десет година, у чему велики допринос има и Национална служба за запошљавање. Он је поручио да ће се у наредном периоду наставити са мерама које су се до сада показале као добре, али и да ће бити уведене нове мере, пре свега када је у питању социјално предузетништво.

В.д. директора сомборске Филијале НСЗ се лично и у име свих својих колега захвалио на овој престижној награди, рекавши да је сарадња Општине Кула и Националне службе за запошљавање и ове године била беспрекорна.

- Ова захвалница нам пуно значи. То није само захвалница за Филијалу Сомбор, већ за Националну службу у целини. Ове године, као и до сада, имали смо јако добру сарадњу са локалном самоуправом, а успели смо да одемо и корак даље у смислу остварене сарадње са новим послодавцима на подручју Куле, као и са промоцијом и рализацијом јавних позива који до сада нису били препознати у нашој средини. План је да се ова сарадња из године у годину унапређује и да се увећа број корисника услуга НСЗ - поручио је Драганов.