Вести

28.11.2022.

Захвалница за изузетну сарадњу Филијали Пожаревац НСЗ

Пожаревачки Центар за социјални рад 24. новембра обележио je 60 година постојања и успешног рада, свечаном академијом у Центру за културу.

Том приликом директорка Центра Татјана Рајић захвалила је градским и републичким институцијама на изузетној сарадњи у спровођењу услуга и свакодневних активности као и на подршци у унапређењу социјалне заштите и уручила захвалнице и признања  заслужним појединцима, градским и  републичким установама. 

Захвалницу је добила и Филијала Пожаревац, Националне службе за запошљавање  која кроз програме активне политике запошљавања, бројним мерама и активностима  пружа подршку у решавању проблема незапослености, посебно теже запошљивим категоријама, младима до 30 година без завршеног средњег образовања, старијима од 50 година, Ромима, особама са инвалидитетом, корисницима новчане социјалне помоћи..

Како је речено,  протеклих година кроз програм стручне праксе НСЗ, прва искуства и неопходно практично знање стекли су и неки од данас запослених пожаревачког Центра за социјални рад. Центар је више пута користио и друге програме НСЗ, као што су јавни радови, функционално образовање одраслих за лица која нису завршила основно образовање а неретко су и корисници социјалне заштите.