Вести

12.05.2022.

Зајечарски Аптив у сарадњи са НСЗ упошљава преко 1000 радника

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић посетио је 10.маја новоотворени погон фабрике „Аптив“ у Зајечару у коме је већ радно ангажован велики број радника са евиденције НСЗ а који планира да у наредном периоду запосли више од 1000 људи.

То је трећа фабрика коју је у Србији, након Лесковца и Новог Сада, отворила британска компанија „Аптив“, која се бави производњом електричне и електронске опреме за возила.

Заједно са директором зајечарске филијале НСЗ Душаном Младеновићем, директор НСЗ Зоран Мартиновић обишао је новоотворени погон те компаније и разговарао са менаџментом. 

Том приликом потврђена је добра сарадња “Аптива” са НСЗ и договорен наставак активности на запошљавању незапослених са евиденције НСЗ у тој фабрици. Како је речено, очекује се да се у првој фази рада фабрика запосли више од хиљаду радника, а НСЗ и њена филијала у Зајечару имају незамељиву улогу и остварењу овог плана, који ће допринети привредном развоју града на Тимоку. До сад је, са евиденције НСЗ у Зајечару упућено преко 500 незапослених који су били заинтересовани за посао у „Аптиву“ и већина њих је потписала уговоре за почетак радног односа. Свакодневно, саветници зајечарске филијале информишу, селектују и упућују велики број незапослених на директне разговоре како би се у производњи те фабрике запослили квалитетни радници.  

Током обиласка зајечарског „Аптива“, представници Националне  службе упознали су се са производним процесом и условима за рад који одговарају свим важећим европским стандардима.

Ова британска компанија са седиштем у ирском Даблину, успешно послује и запошљава раднике у преко 40 земаља света.