Вести

03.10.2024.

Запошљавање угрожених група у Пироту

У Филијали Пирот Националне службе за запошљавање организовани су интервјуи послодаваца и незапослених заинтересованих за укључивање у шестомесечну плаћену праксу у оквиру пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“.

Пројекат финансира Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу – СИДА, а у реализацији пројекта учествују Национална служба за запошљавање, Град Пирот и организација ХЕЛП, чији су представници присуствовали овим интервјуима.

У складу са потписаним Анексом 2 Споразума о сарадњи на поменутом пројекту и на иницијативу ХЕЛП-а, Филијала Пирот је информисала незапослене са своје евиденције о могућностима запошљавања кроз програм плаћене праксе, а према потребама послодаваца одабраних од стране ХЕЛП-а и Града Пирота, те организовала интервјуе са кандидатима.

У пројекат су укључена четири послодавца из Пирота: Пољопривредна задруга „Еко Петровић“, „Сигура плам 010“, Радња за производњу, продају и превоз погребне опреме „Студенко“ и Фризерски салон Ла&Ла“. На интервју са њиховим представницима дошло је 16 незапослених, од којих ће бити изабрано четворо за укључивaње у плаћену радну праксу, убрзо по потписивању одговарајућих уговора.