Тренинг самоефикасности

Тражите посао, али су Вам потребне додатне вештине и добра стратегија, а  и веће самопоуздање у тражењу посла. Дводневни Тренинг самоефикасности, који воде психолози Националне службе за запошљавање, може Вам помоћи да:  

  • ојачате самопоуздање у савладавању препрека и потешкоћа приликом тражења посла
  • повећате своју отпорност на стрес и лакше се носите са непријатним осећањима 
  • повећате истрајност и упорност у тражењу посла – ојачате своју мотивацију

Коме је Тренинг намењен?
Тренинг је намењен особама које траже посао дуже од годину дана, као и свима који желе да ојачају самопоуздање и вештине за активно тражење посла. Услов је да су на евиденцији незапослених лица Националне службе за запошљавање.
Током Тренинга самоефикасности ради се на  :

  • препознавању и представљању сопствених вештина и способности
  • отклањању сметњи за запошљавање
  • стицању вештина проналажења слободних радних места
  • вештинама тражења посла (писању радне биографије, обављању разговора за посао)

Препознавање и представљање сопствених вештина и способности:
Научићете како да препознате и представите своје вештине и способности. Бићете кадри да саопштите послодавцу личне квалитете, значајне за посао за који конкуришете.

Отклањање сметњи за запошљавање
Научићете како да препознате и превазиђете препреке у запошљавању: бићете унапред спремни да одговорите на незгодна питања која послодавци често постављају. Током Тренинга самоефикасности вежбаћете одговарање на „тешка“ питања послодаваца. 

Стицање вештина проналажења слободних радних места
Стећи ћете вештине налажења слободних радних места – најефикасније начине долажења до информација о слободним радним местима, што исцрпнијег прикупљања информација, стварања „мреже контаката“. 

Вештине тражења посла (писање радне биографије, обављање разговора за посао)
На разговору за посао је веома значајно оставити утисак смирене и прибране, али и самопоуздане особе. Како је разговор са послодавцем „емоционално захтевна“, потенцијално и стресна ситуација, може бити прави изазов оставити позитиван утисак, посебно уколико је у претходном периоду било више негативних исхода интервјуа. 
На Тренингу самоефикасности ћете увежбати разговор са послодавцем и стећи вештине контролисања тока интервјуа. Уједно, умањићете ниво стреса и постићи сигурнији, опуштенији наступ. 

У целини гледано, Тренинг повећава самопоуздање у погледу вештина, личну одговорност за тражење посла, као и способност да превладате стрес у вези са тражењем посла.  
Начин рада је радионичарски, у мањим групама, уз активно учешће полазника. Уколико сте заинтересовани за укључивање у Тренинг, обратите се свом саветнику за запошљавање. 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати