Дoгађаjи

27.05.2019.

„Леони“ – 10 година рада у Србији

Немачка компанија „Леони“ обележила је 23. маја 10 година рада у Србији. „Леони“ је своју прву фабрику у Србији отворио у Прокупљу 2009. године, 2014. године отворена је фабрика у Малошишту, 2017. у Нишу, а августа прошле године почела је изградња погона у Краљеву, где ће бити и највећа фабрика „Леонија“ не само у Србији, већ и у свету.

„Леони“ тренутно има близу 9.000 запослених, а Србија је једина земља у Европи са четири производне јединице. Тим поводом додељена су и специјална признања за 240 запослених који такође обележавају 10 година рада у компанији.

„Поносимо се причом у Прокупљу, јер је од ње све кренуло. Надаље настављамо истим темпом и ову прилику искористили смо да се захвалимо радницима који су од почетка са нама, а њих је 240“, казао је генерални директор компаније „Леони“ Клеменс Сакс.

„Управо овде, где је све и почело, желели смо да прославимо десет година рада. Овде су наши корени, а у будућност се не може ако се не зна и не поштује прошлост. 'Леони' прича долази из Прокупља и за њу су заслужни ти први радници, који су и даље са нама“, казала је заменица директора компаније „Леони“ Ана Пешић.

Обележавању 10 година пословања у Србији присуствовали су извршни потпредседник Дивизије кабловских система „Леони“ Хелмунт Цендер, градоначелници Прокупља и Краљева Александар Симоновић и Предраг Терзић, представници града Ниша, представници Националне службе за запошљавање, директор Зоран Мариновић, в.д. директора Филијале Прокупље Ана Ђорђевић, в.д. директора Филијале Ниш Бобан Мaтић и заменица директора Наташа Станковић, в.д. директора Филијале Краљево Снежана Прелић и многобројни сарадници компаније.

НСЗ је у претходним годинама успешно сарађивала са компанијом „Леони“, која је кроз програме Обука на захтев послодавца, Прва шанса и Стручна пракса ангажовала преко 2.300 лица.