Дoгађаjи

04.06.2024.

18 УГОВОРА КОРИСНИЦИМА ПРОГРАМА СТРУЧНЕ ПРАКСЕ ДОДЕЉЕНО У БОРУ

У Скупштинској сали града Бора, 29. маја 2024. године, уручени су уговори корисницима програма праксе који на основу Локалног акционог плана Бор спроводи уз техничку подршку Националне службе за запошљавање.

Ангажовано је 18 младих особа, а уговоре су им свечано уручили градоначелник Бора Александар Миликић и вршилац дужности директора борске филијале НСЗ Лидија Начић. 

Окупљене полазнике програма праксе,  најпре је поздравио градоначелник истакавши да је веома поносан што број незапослених у Бору никада није био мањи,  не само захваљујући повољној привредној клими у Бору,  већ и заједничким континуираним радом Града и борске филијале НСЗ усмереним на пажљиво планирање и спровођење мера запошљавања. 

„Град Бор увек посебно брине о младима и  један од примера јесте податак,  да је током претходних пет година уложено 41 милион динара како би се 145 младих особа стручно оспособило кроз програм праксе и увело у свет рада“, рекао  је градоначелник  Миликић.

Лидија Начић, вд директорка филијале,  је објаснила да су овом приликом сви млади ангажовани у јавном сектору где стално постоје потребе за новим кадровима, пре свега у области здравства, социјалног рада, предшколског образовања, али и у градској управи и јавним предузећима. 

„У овом циклусу ангажовано је 7 особа са високом, 4 са вишом и 7 са средњом стручном спремом, а на јесен планирамо расписивање још једног јавног позива за овај исти програм,  којим ће бити обухваћено још двадесетак младих особа“, истакла је она.

Иако је реализација програма на самом почетку, Марија Урошевић која је завршила мастер академске студије социјалног рада, искористила је прилику да изнесе веома позитивне утиске. „Јако сам захвална на прилици да будем управо у Центру за социјални рад јер је то базична установа за пружање услуга социјалне заштите и ту,  на најбољи начин,  могу да се припремим за полагање стручног испита, стекнем знања и унапредим своје компетенције“, објаснила је Урошевићева,  са задовољством истичући да је посебно радује то што јој је прилика пружена у њеном родном граду. 

„Ово је  леп почетак мог професионалног пута“, нагласила  је Марија.