Дoгађаjи

18.09.2023.

Београдска филијала НСЗ партнер манифестације Дан српских превозника

Након четири године паузе, ове јесени поново су се традиционално окупили пружаоци услуга превоза терета. Дан српских превозника одржао се 15. септембара, на Београдском сајму), где је Национална слузба за запосљавање Филијала за град Београд имала свој штанд.

Манифестација Дан српских превозника – Породични дан превозника је место сусрета пружаоца услуга превоза терета са својим комерцијалним партнерима и корисницима услуга превоза. Концепт једнодневне изложбе теретних и прикључних возила употпуњен излагачима који нуде остале робе и услуге које су повезане са превозом је присутан већ 20 година у Србији у организацији Пословног удружења „Међународни транспорт“. 

„Национална служба за запошљавање на овом сајму је партнер,  јер обезбеђује подршку лицима који су заинтересовани да заснују радни однос“ рекао је Сенад Карчић из Одсека за посредовање у запошљавању, Филијале за град Београд.

Карчић је нагласио да је највећа заинтересованост за профилима као што је   возач камиона  јер сви заинтересовани, који имају положен испит  за Ц категорију, могу да се доквалификују за ЦЕ категорију, о трошку послодавца.

Циљ ове манифестације јесте приказивање најмодернијих возила у области превоза терета и пропратних делатности које су уско повезане са превозом, али и пружање могућности српским превозницима да се у неформалном амбијенту међусобно друже и размењују искуства. Ово је јединствена прилика да сви понуђачи роба и услуга чија су циљна група фирме из области превоза терета, у једном дану имају прилику да прикажу себе али и да наставе дружење са својим садашњим и потенцијалним клијентима уз пропратни програм манифестације.