Дoгађаjи

07.11.2013.

Брже до посла

U Filijali Loznica NSZ svečano su uručeni sertifikati polaznicima koji su uspešno završili obuku za pomoćnika frizera. Reč je o stručnom osposobljavanju nezaposlenih lica koja su po projektu ''Druga šansa'' uspešno okončala prva tri ciklusa obrazovanja.

Programi stručnih obuka su razvijeni na osnovu analiza potreba tržišta rada i propisani Pravilnikom o programu ogleda funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih i Pravilnikom o programu funkcionalnog obrazovanja Roma.

Uručujući sertifikate polaznicima, Slavica Vasiljević, direktorka Filijale Loznica NSZ, izrazila je uverenje da će im novostečena znanja i veštine obezbediti veću konkurentnost na tržištu rada i omogućiti brže zapošljavanje.

Četiri polaznika obuke stekla su osnovna znanja i veštine neophodne za rad na mestu pomoćnika frizera - priprema alata i pribora za kolorisanje kose, nanošenje kolor preparata, pranje kolorisane kose, priprema alata i pribora za prepariranje kose, ispiranje kose pod namotačima i neutralizacija i restrukturiranje kose.

Obuku, u trajanju od 120 časova, organizovala je Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Srednjom školom ''Sveti Sava'' iz Loznice.