Дoгађаjи

17.02.2022.

Чачански привредници на презетацији јавних позива

У организацији НСЗ, Филијале Чачак одржан је Форум послодаваца који је поред чачанских послодаваца окупио и представнике локалне самоуправе и локалног савета за запошљавање, Форума привредника Чачка и Регионалне привредне коморе.

Обраћајући се учесницима в.д директора Филијале Чачак Саша Обрадовић, је истакао да је циљ оваквог састанка  да се  послодавцима и социјалним партнерима непосредно презентује понуда услуга и мера Националне службе за запошљавање. „Разумемо проблеме на тржишту рада са којима се суочавају корисници наших услуга, првенствено када је реч о недостатку квалификованог кадра. Кроз овакве облике сарадње настојимо да помогнемо да се то превазиђе, уз давање предлога за коришћење одговарајућих финансијских мера и подршке НСЗ“ , рекао је Обрадовић.

Председница Локалног савета за запошљавање у Чачку, Мирјана Ђоковић, упознала је присутне да је из градског буџета, у овој години, планирано издвајање 10 милиона динара за реализацију мера јавних радова, стручне праксе и самозапошљавања.

Током презентације јавних позива и конкурса НСЗ, велико интересовање присутних привукли су конкурси који се односе на обуку на захтев послодавца а тражене су информације више о подстицајима за  запошљавања особа са инвалидитетом као и могућностима комбиновања финансијских олакшица и мера.