Дoгађаjи

05.03.2015.

Цвећарство као извор прихода

Филијала Краљево НСЗ организовала је обуке за тржиште рада за дугорочно незапослена лица и лица без квалификација. Истраживања су показала да се све више регистрованих домаћинстава и предузећа бави узгојем цвећа и поврћа у пластеницима. Пољопривредна производња може бити извор прихода за целу породицу и зато се НСЗ одлучила за обуке за баштованство и производњу садног материјала у пластеницима.

У обуке је укључено 10 лица са евиденције НСЗ, а извођач је Агенција за образовање „Академија“ из Чачка. Обука је трајала 2 месеца, а акценат је стављен на практични рад у пластеницима породице Јоковић у Мусиној Реци. Дугогодишње искуство у раду и производњи цвећа квалификовало је овај расадник као озбиљног партнера за обуку. Предавач је био Ненад Нешовић, дипл. пољопривредни инжењер из Пољопривредне саветодавне стручне службе Краљево.

Полазници су оправдали очекивања, стекли су драгоцена знања и вештине потребне за ове послове, а степен задовољства обукама је на завидном нивоу. Сертификати о завршеној обуци су свечано уручени у просторијама НСЗ.